Huller & caries
Stop dem i tide med et eftersyn

Caries

Caries (huller i tænderne) opstår, når bakteriebelægningerne (plak) på tænderne omdanner sukker fra maden til syre, der nedbryder emaljen i tanden. De helt små cariesangreb kan man have svært ved at mærke. Det er især vanskeligt at opdage caries på de flader, hvor tænderne har kontakt med hinanden. Tandlægen kan opdage mange af de tidlige huller ved en grundig undersøgelse, hvor der blandt andet bruges specielle røntgenoptagelser.

Sådan behandles caries

Små overfladiske og begyndende huller i tænderne kan faktisk lukke sig selv ved hjælp af den kalk, som findes i spyttet. En forudsætning er dog, at man har en god mundhygiejne, og at man mindsker sin indtagelse af sukker. Er hullet så stort, at tandlægen vurderer, at en tandfyldning er nødvendig, vil tanden blive repareret med en plastfyldning.

Fyldning i tænderne

Har man fået et hul i tanden, som skal fyldes, renser man først for ødelagt væv og bakterier, borer i tanden og fylder den med en plastfyldning. Plastfyldninger er i dag et holdbart materiale, men vil som andre fyldninger skulle udskiftes efter nogle år. Caries kan også opstå i overgangen mellem plastfyldningen og tanden, hvor bakterier kan have en tendens til at sætte sig fast og senere udvikle sig til caries, hvorefter en udskiftning af plasten er nødvendig.

Hvor længe man kan have fyldningen siddende, inden den skal udskiftes, afhænger også af, hvor i munden den er placeret, og hvor stort et slid den er udsat for. For at styrke holdbarheden af en fyldning er det nødvendigt at have en god mundhygiejne og gå regelmæssigt til tandeftersyn.

Hos Vanløsetandlægerne lægger vi stor vægt på et trygt og professionelt behandlingsmiljø, og vi behandler hinanden med respekt og ligeværd. Vi sætter patientens behov i centrum, og vi er kendt for den gode stemning, når man træder ind ad døren.


Åbningstider

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

07.45 - 18.15

07.45 - 18.15

07.45 - 18.15

07.45 - 16.15

07.45 - 15.15


Telefontider

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

08.00 - 18.00

08.00 - 15.00

10.00 - 18.00

08.00 - 15.00

08.00 - 15.00


Familieejet
praksis gennem
3 generationer